Home - Educatief
Home Dag Jules!
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoeken


Dag Jules!

algemene ontwikkeling van peuters

2,5 en 3 jaarDag Jules!

www.dagjules.be

   Nieuwsgierig naar de vernieuwde Dag Jules!?

Bekijk onze online webinar


Onze inhoudelijk deskundige laat je tijdens een online presentatie kennismaken met Dag Jules!
Beleving en ervaring staan centraal in de vernieuwde Dag Jules!. Daardoor is Dag Jules! meer dan ooit een totaalmethode geworden. De nadruk ligt niet alleen meer op de taalontwikkeling maar evenzeer op de algemene ontwikkeling van peuters van tweeŽnhalf en drie jaar.


Dag Jules! is meer dan ooit een totaalmethode geworden voor peuters van tweeŽnhalf en drie jaar. Taalverwerving blijft erg belangrijk, maar ook andere leergebieden krijgen extra aandacht. Leren spreken, leren luisteren en taal ontdekken gaat voor peuters namelijk hand in hand met wat ze dagelijks beleven. In de nieuwe methode is er ook aandacht voor diversiteit: ťlke peuter voelt zich goed en leert op zijn eigen niveau en tempo.
Visie nieuwe DAG JULES!Totaalontwikkeling

'Totaalontwikkeling' betekent dat peuters zich goed leren voelen, dat ze zelfredzaam worden, dat ze leren zintuigelijk waarnemen of logisch denken, dat ze zich motorisch ontwikkelen en hun eigen gedrag leren sturen. De activiteiten in de nieuwe Dag Jules! verkennen ook andere leergebieden. Zo bieden de onthaal- en ontdekactivteiten kansen tot wiskundige initiatie, tijdsbegrip, techniek, ... en per thema werd een activiteit rond muzische en sociale vaardigheden uitgewerkt.Kwalitatieve mediatiestijl (MISC)

De leerkracht speelt een belangrijke rol als 'mediator': hij/zij probeert via een open en ontmoetende onderwijshouding (met behulp van de klaspop) de interactie met de peuters op gang te brengen. Bij elke activiteit in de vernieuwde methode is veel aandacht besteed aan begeleiding- en observatietips. Deze tips zorgen ervoor dat de leerkracht gericht kan tussenkomen en dat de peuter in een leerervaring kan treden. Ook de grote variatie aan nieuwe materialen (reuzenprentenboeken, verteltheaters, interactieve doeplaten) werkt hierbij als een prikkelend hulpmiddel.


Opleiding en/of navorming MISC

Annemie Berebrouckx
De auteurs van Dag Jules!
Jules speelt nog steeds een centrale rol in de totaalmethode.

Jules speelt nog steeds de centrale rol in de totaalmethode. Hij is het hoofdpersonage in de voorleesverhalen en in de uitgeschreven activiteiten is hij een vriendje, bondgenoot en vertrouwenspersoon van de peuters. Hij deelt hun interesses en begrijpt en voelt perfect aan wat er zich afspeelt in hun hoofd. Als klaspop is Jules het verlengde van de leerkracht op peuterniveau. Hij is het ideale communicatiemiddel en maakt dat de peuters zich thuisvoelen in de klas.Dag Jules! NIEUW kartonboekjes

Bij de 30 nieuwe en vernieuwde thema's van Dag Jules! hoort telkens een gloednieuw kartonboekje.


Op de rechterzijde staat een illustratie en op de linkerzijde tekst. De peuters kunnen - aansluitend bij de activiteiten van het thema - het verhaal opnieuw bekijken in de lees- of zithoek. De leerkracht, begeleider of ouder heeft de tekst op de linkerzijde altijd ter beschikking om voor te lezen. Het verhaal telt telkens acht full color illustraties.


Dag Jules! bij u op school?

Onze regioverantwoordelijken komen graag Dag Jules! bij u op school toelichten.

Klik hier om een afspraak te maken.


Toelichting op school
PrijslijstToelichting op school


Ter inzagepakket


Aanvraag FolderPeuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software