Home - Educatief
Home Beginnende lezers (6-7 jaar)
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoekenBeginnende lezers (6-7 jaar)

 
 


Zelf een boek lezen, dat is wat kinderen willen in leerjaar 1. Naast de leesboekjes die bij de kernen horen, zijn er leesseries ontwikkeld bij Veilig leren lezen om kinderen veel te kunnen laten lezen op hun eigen niveau. Bij iedere kern zijn extra leesboeken beschikbaar op maan-, zon- en sterniveau.

maantjes, zonnetjes, sterretjes


Meer informatie  Materialen  

Meer informatie  
voor leerjaar 1

De twaalf nieuwe boeken sluiten aan bij Veilig leren lezen. De leesserie bevat versjes op maat voor beginnende lezers.

Meer informatie  Materialen  

Meer informatie  Materialen  
Leren lezen is geweldig. Er gaat voor kinderen een wereld open. De serie ik lees! is ontwikkeld voor kinderen die leren lezen. Het zijn toegankelijke boeken met leuke en soms ook herkenbare verhalen. De boeken bevatten veel illustraties, die de tekst ondersteunen. ik lees! bevat boeken op AVI Start, M3, E3 en M4. Ze zijn geschreven door bekende kinderboekenschrijvers als Tamara Bos, Rindert Kromhout en Dirk Nielandt.

Meer informatie  Materialen  
samen lezen: leuk en leerzaam tegelijk!

Samenleesboeken bieden de combinatie van voorlezen en zelf lezen. Ze bevatten teksten op een eenvoudig leesniveau, afgewisseld met teksten op een iets hoger leesniveau. Zo kunnen beginnende lezers met de hulp van een meer ervaren lezer al heel snel een echt verhaal lezen. En dat komt het plezier in lezen ten goede natuurlijk!

Meer informatie  Materialen  
vanaf 6 jaar / AVI 1

Leesplezier? Dat is met de Strips voor beginnende lezers wel verzekerd! Ze zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in leerjaar 1. Het lettertype is goed leesbaar en de illustraties helpen om de tekst beter te begrijpen.

De boeken zijn gemaakt door bekende kinderboekenillustratoren en -schrijvers, zoals Mark Janssen, Rick de Haas en Jan Jutte. Ze hebben een harde, kleurrijke kaft en zijn stevig gebonden.

Met de Strips voor beginnende lezers wordt leren lezen extra leuk!

Meer informatie  Materialen  
Voor kinderen van 6 en 7 jaar. De moppen zijn gemakkelijk leesbaar en gaan van AVI M3 naar AVI E4.

Meer informatie  Materialen  
Lees! met Paul van Loon bestaat uit een serie van 24 spannende boeken voor kleuters tot en met 9-jarigen. De verhalen volgen het nieuwe AVI-systeem en groeien mee met de leesontwikkeling van de kinderen.

Er zijn zes prentenboeken voor kleuters, zes leuke verhalen voor kinderen in leerjaar 1, zes spannende en humoristische boeken voor kinderen in leerjaar 2 en nog eens zes spannende boeken voor kinderen in leerjaar 3. Zo trainen ze ongemerkt hun leesvaardigheid. Alle boeken in de serie bevatten een grote plaat met een educatief element: over de woorden, de rijmwoorden of de hoofdpersonen in het boek.

Meer informatie  Materialen  
Informatieve leesserie bij Veilig leren lezen

Echt informatieve leesboeken voor kinderen in leerjaar 1?
Die waren er nog niet. Lees alles over omvat twaalf weetboeken, die aansluiten bij de thema's van Veilig leren lezen.

Meer informatie  Materialen  
vanaf 6 jaar

De boeken in de serie Lees en weet vormen een combinatie van fictie en non-fictie voor beginnende lezers.

Meer informatie  Materialen  
De leesserie Bikkels is bestemd voor kinderen in leerjaar 1, 2, 3 en 4, De boekjes voor leerjaar 2 en 3 worden op een bepaald AVI-niveau geschreven en behandelen per boek ťťn leesmoeiljkheid. Terwijl ze het boek lezen, oefenen kinderen ongemerkt die leesmoeilijkheid. Elke Bikkel start met een plattegrond, waarin woorden voor woordenschatontwikkeling zijn verwerkt.

Meer informatie  Materialen  Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software