Home - Educatief
Home Van Dale Basisspellinggids
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoeken


Van Dale Basisspellinggids

de volwassen spellinggids voor kinderenVan Dale Basisspellinggids
 

Samen met Van Dale heeft Zwijsen BE de eerste echte spellinggids uitgebracht voor kinderen vanaf 10 jaar: De Basisspellinggids. Met 22 000 trefwoorden. Op de bijgeleverde gratis cd-rom staat de complete inhoud van het boek. De gids biedt door ‘zoeken op klank’ en met een snelzoeksysteem eenvoudig toegang tot de juiste spelling van woorden. Kinderen krijgen op een begrijpelijke manier uitleg over de herziene spellingregels.


Zoeken op klank en drieletterblokjes

Je bent 11 jaar oud, je wilt weten hoe je ‘boeljon’ schrijft maar je weet alleen hoe je het zegt. Bij ‘boel’ wordt eenvoudig verwezen naar de juiste spelling: boel - bouillon. Het alfabet kan voor kinderen lastig zijn. Daarom biedt De Basisspellinggids een uniek snelzoeksysteem met drieletterblokjes. Tussen de blokjes ‘boe’ en ‘bof’ staan alle woorden die met ‘boe’ beginnen. En op iedere pagina staat van boven naar beneden het alfabet met een gekleurd drieletterblokje bij de betreffende letter.Extra’s, context en informatiekaders

Bij de trefwoorden staat het geslacht, het meervoud, het verkleinwoord en de vervoeging van werkwoorden. Een blauw puntje in een woord geeft aan waar mag afgebroken worden. Een streepje onder de letters duidt een spellingmoeilijkheid aan. Voor alle zelfstandige naamwoorden staat het lidwoord. Moeilijke woorden worden in hun context geplaatst of hebben een verhelderende voorbeeldzin. De trefwoordselectie is gebaseerd op de onderwijspraktijk, aangevuld met moeilijke woorden. En in de woordenlijst zijn 300 informatiekaders opgenomen met een beknopte en toegankelijke uitleg over spelling en taalbegrippen.


Prijslijst
Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software