Home - Educatief
Home Taal en spelling
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoekenTaal en spelling

 
 


Complete taal- en spellingmethode voor leerjaar 2 tot 6

Ontdek onze taal- en spellingsmethode! Gebruiksvriendelijk, gestructureerd en conform aan alle leerplannen.

Meer informatie  Materialen  
Extra pakket taalbeschouwing voor leerjaar 5 & 6

Zie zo Taalbeschouwing is een extra pakket lesmateriaal taalbeschouwing. In Zie zo Taal komt taalbeschouwing al voldoende aan bod om tegemoet te komen aan de leerplannen. Het uitgangspunt van Zie zo Taalbeschouwing is een inductieve aanpak. Leerlingen worden geconfronteerd met allerlei taalproblemen en -verschijnselen. Daarbij speelt taalvaardigheid een belangrijke rol. Je leerlingen lezen, spreken, luisteren, schrijven en kijken en verzamelen zo alle informatie die ze nodig hebben om de taalsystematiek concreter en bevattelijker te maken. Op die manier leidt taalbeschouwing tot inzicht in taal.

Meer informatie  Materialen  
oefensoftware voor leerlingen van leerjaar 2 t.e.m. 6

Spelling oefenen en tegelijk spelen dat bereik je met de nieuwe oefensoftware bij Zie zo Spelling. Met Zie zo Spellingspeurder breng je de spellingslessen tot leven! Leuk, leerrijk en altijd spannend.

Meer informatie  
software voor het digitale schoolbord

De Leerkrachtassistent van Zie zo Taal biedt gevarieerde educatieve software met verschillende tools die uw taallessen efficiŽnter en aangenamer doen verlopen. U bereikt niet alleen de ICT-doelstellingen, maar werkt zo ook aan een betere leraar-leerlingrelatie.

Meer informatie  
software voor het digitale schoolbord

De Leerkrachtassistent van Zie zo Spelling biedt gevarieerde educatieve software met verschillende tools die uw spellinglessen efficiŽnter en aangenamer doen verlopen. U bereikt niet alleen de ICT-doelstellingen, maar werkt zo ook aan een betere leraar-leerlingrelatie.

Meer informatie  
Zin in taal is een methode taal en spelling voor leerjaar 2 tot en met 6. De methode bevat twee onderdelen: Zin in taal Taal en Zin in taal Spelling. Beide delen sluiten nauwkeurig op elkaar aan, maar u kunt ze ook zelfstandig naast iedere andere methode gebruiken. Zin in taal bouwt verder op Veilig leren lezen en sluit aan bij Ondersteboven van lezen, methode voorgezet leesonderwijs.

Meer informatie  Materialen  
de volwassen spellinggids voor kinderen

Samen met Van Dale heeft Zwijsen BE de eerste echte spellinggids uitgebracht voor kinderen vanaf 10 jaar: De Basisspellinggids. Met 22 000 trefwoorden. Op de bijgeleverde gratis cd-rom staat de complete inhoud van het boek. De gids biedt door Ďzoeken op klankí en met een snelzoeksysteem eenvoudig toegang tot de juiste spelling van woorden. Kinderen krijgen op een begrijpelijke manier uitleg over de herziene spellingregels.

Meer informatie  Materialen  
ondersteunt spellingzwakke leerlingen

Het Spelling-spiekboek is een opzoek- en oefenboek voor kinderen die moeite hebben met spelling. Het is ontwikkeld voor gebruik naast alle gangbare spellingmethoden. Dit kan in de klas, maar ook daarbuiten als remedial teaching of in de thuissituatie.

Meer informatie  Materialen  
extra oefenstof naast elke taalmethode


Meer informatie  Materialen  
gevarieerde spelletjes op cd-rom

De Nederlandse spelling is niet eenvoudig. Veel en vaak oefenen is dus het devies! Dat hoeft beslist niet saai te zijn. Want het computerprogramma Oefenen met spelling biedt volop variatie in een aantrekkelijke thematische context. De spelletjes dagen leerlingen die moeite hebben met spelling uit hun prestaties te verbeteren. Oefenen met spelling is te gebruiken naast elke taal en spellingmethode.

Meer informatie  Materialen  Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software